kwaliteit

historie

kleuradvies

KWALITEIT
De kwaliteit van uitgevoerd schilderwerk staat of valt met de vooraf gemaakte keuzes en de advisering hierin. Essentieel is een gedegen voorbehandeling van de ondergrond en de kwaliteit van de toegepaste verf is de laatste factor in het geheel. Slechte verven komen in de professionele sector nauwelijks voor. Ons inziens zit er echter soms nog wel degelijk verschil tussen de verschillende fabrikaten. Hierbij zal de ervaring en gewenning van de individuele schilder ook een rol spelen. Mede hierom kiezen wij voornamelijk voor de produkten van Sikkens coatings.
Indien u voor het eerst overweegt om nu eens eindelijk dat schilderwerk uit te besteden, zodat u niet er een fiks aantal vakantiedagen voor moet opofferen of een aantal weken elke avond er aan moet besteden, maak dan niet de fout door de kosten ervan in te schatten naar het aantal uren dat u er zelf aan moet besteden. Vergeet niet dat de vakmanschilder door zijn ervaring, routine en professionele gereedschappen niet alleen een veel beter resultaat boekt, maar dat ook nog eens doet in veel minder tijd.

Sinds een aantal jaren kan bovendien voor schilderwerk uitgevoerd aan woningen ouder als vijftien jaar, zowel binnen als buiten het verlaagde BTW-tarief van 6% berekend worden.
Een andere mogelijkheid om de kosten wat te beperken is om dit te laten uitvoeren samen met uw buren. Indien schilderwerk namelijk kan worden uitgevoerd gelijktijdig met gelijksoortig werk aan andere woningen in het rijtje levert dit enige kostenbesparing op in de vorm van verminderde aan- en afvoer en bouwplaatskosten op.