kwaliteit

historie

kleuradvies

HISTORIE
De historie van Schilderwerken de Cock bv gaat terug tot 1923, maar sinds 1937 draagt het de naam van de oprichter J.C. de Cock. Eind veertiger jaren kwam het bedrijf naar Walcheren toe, en in de daaropvolgende decennia groeide het sterk.
Al in 1974 werd de eerste hoogwerker gekocht, in de daarop volgende jaren gevolgd door een reeks andere en steeds modernere typen. Na de eerste -toen nog- stalen snelbouwsteigers volgden aluminium rolsteigers. Als aparte activiteit kwam er een specialisatie in de verhuur van dit soort klimmaterialen.
Om reden van bereikbaarheid, veiligheid en ruimtetekort werden op zeker moment de twee lokaties in de Middelburgse binnenstad te klein. Er werd gekozen om een nieuw pand te bouwen op industrieterrein Arnestein I. Met een loods van ruim 500 m2 kon hier weer efficiŽnt gewerkt worden. In 1987 werd dat pand in gebruik genomen op dat moment besloot de oprichter er mee te gaan stoppen. Zijn zoon E. de Cock nam het bedrijf over.

In die jaren volgde een langzame concentratie op de sterke punten van het bedrijf. Er werd geÔnvesteerd in opleiding, vakmanschap en het verbeteren van het hele bedrijfsproces. Ook werden er beheerssystemen opgezet betreffende veiligheid en milieu. Met het investeren in afschermingsmaterialen, het verschuiven van uren en het minder afhankelijk maken van eenmalige projecten kon de invloed van het seizoenspatroon beperkt worden. Dat resulteerde uiteindelijk in een vaste kern van ervaren medewerkers met een gemiddelde diensttijd van inmiddels ruim twintig jaar.